Održana je godišnja skupština KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec»
25. siječnja 2019. godine u Društvenom domu Gornji Kraljevec održana je redovna skupština KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec» na kojoj su podneseni financijski izvještaji te izvješće o radu za proteklu godinu i financijski plan za tekuću 2019. godinu.
Skupštini su prisustvovali načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, zamjenica načelnika Milena Granatir, te predstavnici prijateljskih kulturno-umjetnička društva i udruga te najvjerniji pratitelji i suradnici.
Skupštinu je otvorila predsjednica Štefanija Jambrošić te srdačno pozdravila sve nazočne. „Posebno nam je drago i daje nam motivaciju i volju za daljnjim radom kad Vas vidimo u ovolikom broju i kad je nazočno čak trinaest predstavnika prijateljskih udruga i društava.“ Predsjednica je podnijela izvještaj o radu Udruge kroz proteklu godinu. U prošloj godini Udruga je aktivno djelovao kroz svoje sekcije koje su ostvarile brojne nastupe u županiji ali i izvan nje te su organizirane brojne manifestacije u mjestu.

U 2018. Ženska vokalna skupina Udruge imala je čak 18 nastupa.
Dramska skupina s predstavom „Snehina laž“ nastupila je 7 puta, a s predstavom „Krivi broj“ nastupila je 4 puta.
Sekcija za narodne običaje nastupala je na smotri narodnih običaja u Žiškovcu.
Udruga djeluje i u mjestu kroz radne akcije, odnosno uređenje mjesta, čišćenje prostorija Društvenog doma nakon renovacije i adaptacije ( 20 puta u godini) te druge akcije.
Izvan pojedinih sekcija članice kroz Udrugu imaju još brojne aktivnosti kroz godinu, te tako sudjeluju na manifestacijama kao što su Festival međimurskih slastica „Bakini kolači“, sajmu Mesap jesen i drugi.
Manifestacije u mjestu 2018. bile su:
• Dan mjesta u Gornjem Kraljevcu
Križni put na kajkavskom narječju
• Marijanski koncert
• Mamičina škrija
• Sv. Nikola u Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca- područni odjel Gornji Kraljevec
• Koncert „Božić u srcu“

Predstavljen je plan aktivnosti te financijski plan za 2019. godinu. Kao što se kaže «velika ambicija je strast velikog karaktera“, tako i članice Udruge s velikom strašću svake godine pred sebe postavljaju velike ciljeve. U godini u tijeku obilježavamo 30-u godinu postojanja Udruge,a to je obljetnica koja se mora dostojno proslaviti, naglasila je predsjednica Štefanija Jambrošić.
Sve aktivnosti planirane za 2019. godinu su u svrhu prenošenja kulturnih vrijednosti i običaja na mlađe naraštaje, odnosno promicanje i unapređenje kulture, tradicije, kulturno-umjetničke baštine našega kraja.

Održana je godišnja skupština KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec»

19. siječnja 2018. godine u Društvenom domu Gornji Kraljevec održana je redovna izborna skupština KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec» na kojoj su podneseni financijski izvještaji te izvješće o radu za proteklu godinu, financijski plan za tekuću 2018. godinu, te je izabrano novo rukovodstvo.

Skupštini su prisustvovali zamjenica načelnika Općine Vratišinec Milena Granatir, predsjednik Općinskog vijeća Mihael Grbavec, svećenik Župe Uzvišenja Svetoga Križa Vratišinec Pavao Mesarić te prijateljska kulturno-umjetnička društva i najvjerniji pratitelji i suradnici.

Skupštinu je otvorila predsjednica Štefanija Jambrošić te srdačno pozdravila sve nazočne. Predsjednica je podnijela izvještaj o radu Udruge kroz proteklu godinu. U prošloj godini Udruga je aktivno djelovao kroz svoje sekcije koje su ostvarile brojne nastupe u županiji ali i izvan nje te su organizirane brojne manifestacije u mjestu. Iako je svaki nastup poseban i spomena vrijedan, u protekloj godini valja istaknuti sudjelovanje ŽVS na 14. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava na kojem je osvojena nagrada u kategoriji izvorne pučke glazbe.
U 2017. ŽVS imala je 25 nastupa.
Dramska skupina s predstavom „Se jempot dojdena svetlo“ (autor: Štefanija Jambrošić) nastupila je 9 puta.
Sekcija za narodne običaje nastupala je na smotri u Kotroribi te 2 puta na snimanju za TVSrce – Čehara i Kinčeje lese za Jurjevo.
Udruga djeluje i u mjestu kroz radne akcije, odnosno uređenje mjesta( četiri puta u godini) te druge akcije.
Manifestacije u mjestu:
• izložba rukotvorina u povodu Dana žena
• Dan mjesta – 3 četvrtka u svibnju
• Marijanski koncert
• Mamičina škrija
• Festival Rega – Tu med Murom i Dravom
• Sv. Nikola u Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca- područni odjel Gornji Kraljevec
• Koncert „Božić u srcu“

Predstavljen je plan aktivnosti te financijski plan za 2018. godinu. Sve aktivnosti planirane za 2018. godinu su u svrhu prenošenja kulturnih vrijednosti i običaja na mlađe naraštaje, odnosno promicanje i unapređenje kulture, tradicije, kulturno-umjetničke baštine Međimurja.

Na skupštini je izabrano novo rukovodstvo koje je jednoglasno izglasano:

predsjednica - Štefanija Jambrošić
dopredsjednica - Marija Varošanec
tajnica - Milena Granatir
blagajnica - Katarina Šimunić
član izvršnog odbora - Cela Tkalec

Nadzorni odbor:
Mirjana Kuzma
Liljana Jambrošić
Anika Hutinec

Dana 23. siječnja održana je redovna godišnja izvještajna skupština KUU "Društvo žena Gornji Kraljevec",

od opširnog izvješća izdvajamo da je KUU u 2015. godini održala  6 po redu kulturnu manifestaciju "Mamičina škrija" koncert Marijanskih sakralnih pjesama u suradnji sa župnikom, susret dramskih amatera,proslavu Dana mjesta i božićnu priredbu "Božić u srcu".

Po prvi puta uprilićeno je Isusova rođenje na otvorenom, žive jaslice sa životinjama.

ŽVS je imala 17 nastupa, a dramska sekcija 10 nastupa.

Sekcija za očuvanje narodne nošnje i narodnih običaja 2 nastupa, ostale sekcije 3 nastupa, na manifestaciji kaj su jeli naši stari u Vrbocu, na manifestaciji "Bakini kolači" u Nedelišću, te izložba ručnih radova u povodu dana Međimurske županije. Na skupštini su uz članice prisustvovali i načelnik, zamjenica načelnika, predstavnici udruga i prijateljskih KUU i KUD-ova.

Nakon skupštine priređen je domjenak za sve uzvanike.

KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec» 21. siječnja 2017. godine u Društvenom domu Gornji Kraljevec održala je redovnu skupštinu na kojoj su podneseni financijski izvještaji te izvješće o radu za proteklu godinu, financijski plan za tekuću 2017. godinu. Skupštini su prisustvovali načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić sa zamjenicom Milenom Granatir, Mihael Grbavec predsjednik Općinskog vijeća, predstavnici Savjeta mladih općine Vratišinec te prijateljska kulturno-umjetnička društva i najvjerniji pratitelji i suradnici.
           Skupštinu je otvorila predsjednica Štefanija Jambrošić te srdačno pozdravila sve nazočne. Nakon izbora radnog predsjedništva u kojem su pored predsjednice Štefanije Jambrošić izabrane Katarina Šimunić i Mirjana Kuzma, predsjednica je podnijela izvještaj o radu Udruge kroz proteklo razdoblje. U prošloj godini Udruga je aktivno djelovao kroz svoje sekcije koje su ostvarile brojne nastupe u županiji ali i izvan nje te su organizirane brojne manifestacije u mjestu. Slobodno možemo reći da je Udruga jedna od aktivnijih udruga što je istaknula i predsjednica Štefanija Jambrošić rekavši da je ženska vokalna skupina ostvarila 24 nastupa u protekloj godini, dok je dramska sekcija nastupala 11 puta, što zapravo znači da su članice Udruge nastupale svakih devet dana.
            Na 13. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava ženskoj vokalnoj skupini dodijeljena je posebna nagrada za osobitu izvedbu izvorne pučke glazbene baštine. No, teško je izdvojiti nastup ili gostovanje jer svi su jednako posebni i dragi, i u svakom se steklo iskustvo i prijateljstvo koje se pamti.
Župan Matija Posavec ispričao se zbog svojeg izostanka, ali je u svojoj čestitci izrekao pohvale Udruzi «Tradicija koja se dostojno i časno nastavlja, prošlost koja je utkana u sadašnjost te iskrena ljubav svih Vaših članica prema pjesmi, plesu i narodnim običajima, tek su neke od temeljnih vrijednosti ovog društva, koje me svaki put iznova iznenadi daškom vlastite osobnosti i kreativnosti.
           Par dirljivih riječi uputila je voditeljica ŽVS Julijana Kočila «O svemu ovome danas možda ne bismo govorili da nemamo ovdje našu dragu šeficu Šteficu. Ona je kamen temeljac i čvrsta utvrda ovoga društva. Ona je srce i duša pokretač i realizator gotovo svakog našeg nastupa. Ona najljepše običaje ovog malog bisera međimurskog u svojim riječima pronosi i objavljuje kad nas najavljuje diljem lijepe naše domovine pa i šire. Ona je primjer „čuvarice narodnog blaga“.
           Katarina Šimunić iznijela je financijsko izvješće, a izvješće Nadzornog odbora iznijela je Mirjana Kuzma.
Predstavljen je plan aktivnosti te financijski plan za nadležnu 2017. godinu. Sve aktivnosti planirane za 2017. godinu su u svrhu prenošenja kulturnih vrijednosti i običaja na mlađe naraštaje, odnosno promicanje i unapređenje kulture, tradicije, kulturno-umjetničke baštine Međimurja.
           Riječi hvale i obećanje da će kao i do sada podržavati njihov rad izrekao je načelnik opčine Zdravko Mlinarić.
Održana godišnja skupština, kao i rad same Udruge može se opisati predivnim citatom vjerne prijateljice Udruge “Ponekad nam Bog pošalje neke ljude a da ne znamo zašto? Neke da Vam samo kažu dobar dan, a neke da ih pamtite godinama. Tako je i meni poslao drage žene iz Gornjeg Kraljevca. Spojilo nas je proščenje u Čakovcu… hvala vam što njegujete našu bogatu Međimursku baštinu! Sa zahvalnošću što vas imam i poznajem.!”
           Godišnja skupština privedena je kraju jednako uspješno kao i protekla godina, uz domjenak i druženje sa svim uzvanicima.

Dvorana Društvenog doma u Gornjem Kraljevcu bila je premala da minule subote, primi sve koji su željeli sudjelovati u svečanosti proslave i obilježavanja 25. obljetnice postojanja i djelovanja Kulturno umjetničke udruge „Društvo žena“ Gornji Kraljevec.

Sve posjetitelje goste i uzvanike među kojima su bili i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vratišinec Antun Bukovec, općinski načelnik Zdravko Mlinarić, zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, domaći župni velečasni Pavao Mesarić, Željko Maček, ravnatelj vratišinečke osnovne škole i Stjepan Mesarić, predstavnik ZHKUU Međimurske županije srdačno je pozdravila Štefanija Jambrošić, predsjednica udruge koja je potom i predstavila presjek njezinih najuspješnijih događaja, nastupa i ostvarenja.

– Udruga je 1989. i od tada do danas u njoj djeluju dječja, vokalna, dramska i folklorna sekcija, koje čuvaju i predstavljaju gdje dođu i kamo su pozvane kulturnu, povijesnu i gastronomsku baštinu svoga kraja, županije i domovine, naglasila je predsjednica Jambrošić.

Svim članicama podijeljena su priznanja, a sponzorima zahvalnice i spomenice na ovaj jubilej, među kojima su posebno spomenute Marija Varošanec i Katarina Šimunić. Zahvalnice su dobili i Osnovna škola Dr. Vinka Žganca i Julijana Kočila iz Selnice.

U sklopu proslave otvorena je Etno soba s brojnim starinskim predmetima ovog kraja. Čestitke društvu je preko svoje zamjenice uputio Matija Posavec, međimurski župan. Vrijedne žene za sve sudionike proslave pripremile su domjenak i organizirale druženje uz razgledavanje Etno zbirke. Osobit doprinos društvu, poglavito u dijelu medijske eksponiranosti daje Milena Granatir, tajnica udruge. (Stjepan Mesarić)