Poštovane članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec", cijenjeni posjetitelji naše web stranice i ljubitelji međimurske kulturne baštine. Ne tako davne 1989. Godine, malo tko je mogao zamisliti da će jedna mala udruga izrasti u ovako snažnu udrugu kao što je naša – Kulturno umjetnička udruga „Društvo žena Gornji Kraljevec“. Ako se samo prisjetimo koliko smo toga zajedničkim snagama napravile, koliko smo pokazale, naučile i sačuvale, onda je to zaista puno za jednu udrugu. Sati sati proba, mnogobrojni nastupi, sve nas je to pokretalo i davalo snage za dalje. Rezultati nisu izostali.

Dana 23. siječnja održana je redovna godišnja izvještajna skupština KUU "Društvo žena Gornji Kraljevec",

od opširnog izvješća izdvajamo da je KUU u 2015. godini održala  6 po redu kulturnu manifestaciju "Mamičina škrija" koncert Marijanskih sakralnih pjesama u suradnji sa župnikom, susret dramskih amatera,proslavu Dana mjesta i božićnu priredbu "Božić u srcu".

      Po prvi puta uprilićeno je Isusova rođenje na otvorenom, žive jaslice sa životinjama.

ŽVS je imala 17 nastupa, a dramska sekcija 10 nastupa.

    Sekcija za očuvanje narodne nošnje i narodnih običaja 2 nastupa, ostale sekcije 3 nastupa, na manifestaciji kaj su jeli naši stari u Vrbocu, na manifestaciji "Bakini kolači" u Nedelišću, te izložba ručnih radova u povodu dana Međimurske županije. Na skupštini su uz članice prisustvovali i načelnik, zamjenica načelnika, predstavnici udruga i prijateljskih KUU i KUD-ova.

     Nakon skupštine priređen je domjenak za sve uzvanike.