Poštovane članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec", cijenjeni posjetitelji naše web stranice i ljubitelji međimurske kulturne baštine. Ne tako davne 1989. Godine, malo tko je mogao zamisliti da će jedna mala udruga izrasti u ovako snažnu udrugu kao što je naša – Kulturno umjetnička udruga „Društvo žena Gornji Kraljevec“. Ako se samo prisjetimo koliko smo toga zajedničkim snagama napravile, koliko smo pokazale, naučile i sačuvale, onda je to zaista puno za jednu udrugu. Sati sati proba, mnogobrojni nastupi, sve nas je to pokretalo i davalo snage za dalje. Rezultati nisu izostali.

          KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec» 21. siječnja 2017. godine u Društvenom domu Gornji Kraljevec održala je redovnu skupštinu na kojoj su podneseni financijski izvještaji te izvješće o radu za proteklu godinu, financijski plan za tekuću 2017. godinu. Skupštini su prisustvovali načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić sa zamjenicom Milenom Granatir, Mihael Grbavec predsjednik Općinskog vijeća, predstavnici Savjeta mladih općine Vratišinec te prijateljska kulturno-umjetnička društva i najvjerniji pratitelji i suradnici.
           Skupštinu je otvorila predsjednica Štefanija Jambrošić te srdačno pozdravila sve nazočne. Nakon izbora radnog predsjedništva u kojem su pored predsjednice Štefanije Jambrošić izabrane Katarina Šimunić i Mirjana Kuzma, predsjednica je podnijela izvještaj o radu Udruge kroz proteklo razdoblje. U prošloj godini Udruga je aktivno djelovao kroz svoje sekcije koje su ostvarile brojne nastupe u županiji ali i izvan nje te su organizirane brojne manifestacije u mjestu. Slobodno možemo reći da je Udruga jedna od aktivnijih udruga što je istaknula i predsjednica Štefanija Jambrošić rekavši da je ženska vokalna skupina ostvarila 24 nastupa u protekloj godini, dok je dramska sekcija nastupala 11 puta, što zapravo znači da su članice Udruge nastupale svakih devet dana.
            Na 13. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava ženskoj vokalnoj skupini dodijeljena je posebna nagrada za osobitu izvedbu izvorne pučke glazbene baštine. No, teško je izdvojiti nastup ili gostovanje jer svi su jednako posebni i dragi, i u svakom se steklo iskustvo i prijateljstvo koje se pamti.
Župan Matija Posavec ispričao se zbog svojeg izostanka, ali je u svojoj čestitci izrekao pohvale Udruzi «Tradicija koja se dostojno i časno nastavlja, prošlost koja je utkana u sadašnjost te iskrena ljubav svih Vaših članica prema pjesmi, plesu i narodnim običajima, tek su neke od temeljnih vrijednosti ovog društva, koje me svaki put iznova iznenadi daškom vlastite osobnosti i kreativnosti.
           Par dirljivih riječi uputila je voditeljica ŽVS Julijana Kočila «O svemu ovome danas možda ne bismo govorili da nemamo ovdje našu dragu šeficu Šteficu. Ona je kamen temeljac i čvrsta utvrda ovoga društva. Ona je srce i duša pokretač i realizator gotovo svakog našeg nastupa. Ona najljepše običaje ovog malog bisera međimurskog u svojim riječima pronosi i objavljuje kad nas najavljuje diljem lijepe naše domovine pa i šire. Ona je primjer „čuvarice narodnog blaga“.
           Katarina Šimunić iznijela je financijsko izvješće, a izvješće Nadzornog odbora iznijela je Mirjana Kuzma.
Predstavljen je plan aktivnosti te financijski plan za nadležnu 2017. godinu. Sve aktivnosti planirane za 2017. godinu su u svrhu prenošenja kulturnih vrijednosti i običaja na mlađe naraštaje, odnosno promicanje i unapređenje kulture, tradicije, kulturno-umjetničke baštine Međimurja.
           Riječi hvale i obećanje da će kao i do sada podržavati njihov rad izrekao je načelnik opčine Zdravko Mlinarić.
Održana godišnja skupština, kao i rad same Udruge može se opisati predivnim citatom vjerne prijateljice Udruge “Ponekad nam Bog pošalje neke ljude a da ne znamo zašto? Neke da Vam samo kažu dobar dan, a neke da ih pamtite godinama. Tako je i meni poslao drage žene iz Gornjeg Kraljevca. Spojilo nas je proščenje u Čakovcu… hvala vam što njegujete našu bogatu Međimursku baštinu! Sa zahvalnošću što vas imam i poznajem.!”
           Godišnja skupština privedena je kraju jednako uspješno kao i protekla godina, uz domjenak i druženje sa svim uzvanicima.