Održana je godišnja skupština KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec»
25. siječnja 2019. godine u Društvenom domu Gornji Kraljevec održana je redovna skupština KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec» na kojoj su podneseni financijski izvještaji te izvješće o radu za proteklu godinu i financijski plan za tekuću 2019. godinu.
Skupštini su prisustvovali načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, zamjenica načelnika Milena Granatir, te predstavnici prijateljskih kulturno-umjetnička društva i udruga te najvjerniji pratitelji i suradnici.
Skupštinu je otvorila predsjednica Štefanija Jambrošić te srdačno pozdravila sve nazočne. „Posebno nam je drago i daje nam motivaciju i volju za daljnjim radom kad Vas vidimo u ovolikom broju i kad je nazočno čak trinaest predstavnika prijateljskih udruga i društava.“ Predsjednica je podnijela izvještaj o radu Udruge kroz proteklu godinu. U prošloj godini Udruga je aktivno djelovao kroz svoje sekcije koje su ostvarile brojne nastupe u županiji ali i izvan nje te su organizirane brojne manifestacije u mjestu.

U 2018. Ženska vokalna skupina Udruge imala je čak 18 nastupa.
Dramska skupina s predstavom „Snehina laž“ nastupila je 7 puta, a s predstavom „Krivi broj“ nastupila je 4 puta.
Sekcija za narodne običaje nastupala je na smotri narodnih običaja u Žiškovcu.
Udruga djeluje i u mjestu kroz radne akcije, odnosno uređenje mjesta, čišćenje prostorija Društvenog doma nakon renovacije i adaptacije ( 20 puta u godini) te druge akcije.
Izvan pojedinih sekcija članice kroz Udrugu imaju još brojne aktivnosti kroz godinu, te tako sudjeluju na manifestacijama kao što su Festival međimurskih slastica „Bakini kolači“, sajmu Mesap jesen i drugi.
Manifestacije u mjestu 2018. bile su:
• Dan mjesta u Gornjem Kraljevcu
Križni put na kajkavskom narječju
• Marijanski koncert
• Mamičina škrija
• Sv. Nikola u Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca- područni odjel Gornji Kraljevec
• Koncert „Božić u srcu“

Predstavljen je plan aktivnosti te financijski plan za 2019. godinu. Kao što se kaže «velika ambicija je strast velikog karaktera“, tako i članice Udruge s velikom strašću svake godine pred sebe postavljaju velike ciljeve. U godini u tijeku obilježavamo 30-u godinu postojanja Udruge,a to je obljetnica koja se mora dostojno proslaviti, naglasila je predsjednica Štefanija Jambrošić.
Sve aktivnosti planirane za 2019. godinu su u svrhu prenošenja kulturnih vrijednosti i običaja na mlađe naraštaje, odnosno promicanje i unapređenje kulture, tradicije, kulturno-umjetničke baštine našega kraja.