14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

NAGRADA ZA NAJBOLJU IZVEDBU
KATEGORIJA IZVORNE PUČKE GLAZBE
stigla u Gornji Kraljevec članicama
ŽVS KUU "Društvo žena Gornji Kraljevec"

Paljenjem svijeća i molitvom danas 17. studenoga 2016. godine kod kapelice u Gornjem Kraljevcu obilježen je Dan sjećanja na Vukovar, na vukovarsku tragediju 1991. godine i stradanja u velikosrpskoj agresiji. Okupljeni mještani zajedno su sudjelovali u molitvi za sve poginule branitelje koju je predvodio župnik Pavao Mesarić.

“Morate iznova graditi.
Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijene, zatim svoju sadašnjost,
a onda, ako vam ostane snage,
uložite je u svoju budućnost.
A grad, za nj se ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama.
Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad-to ste vi!”
(Siniša Glavašević)

POSJET BISKUPA
Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak boravio je danas 15. studenoga 2016. u župi Uzvišenja svetog Križa Vratišinec u pastoralnom pohodu tijekom kojeg je imao prigodu bolje upoznati kako sama mjesta tako i vjerničku zajednicu naše župe.
Velika nam je čast da je prilikom svog posjeta kapelici u Gornjem Kraljevcu, gdje se sa mještanima pomolio, navratio i u Etno zbirku KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec.
Nakon što smo se zajedno prisjetili kako je to nekad bilo za vrijeme naših mamica, biskup Josip Mrzljak imao je priliku kušati delicije našeg kraja, orehovnjaču te domaće vino. Na kraju druženja predsjednica Mjesnog odbora i KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec” Štefanija Jambrošić, uručila je biskupu prigodan poklon te zahvalila na posjetu.
Za predivan kraj posjeta našeg biskupa udruge župe u suradnji sa župnikom Pavlom Mesarićem održale su kulturni program u domu kulture Vratišinec.