Poštovane članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec", cijenjeni posjetitelji naše web stranice i ljubitelji međimurske kulturne baštine. Ne tako davne 1989. Godine, malo tko je mogao zamisliti da će jedna mala udruga izrasti u ovako snažnu udrugu kao što je naša – Kulturno umjetnička udruga „Društvo žena Gornji Kraljevec“. Ako se samo prisjetimo koliko smo toga zajedničkim snagama napravile, koliko smo pokazale, naučile i sačuvale, onda je to zaista puno za jednu udrugu. Sati sati proba, mnogobrojni nastupi, sve nas je to pokretalo i davalo snage za dalje. Rezultati nisu izostali.

POSJET BISKUPA
Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak boravio je danas 15. studenoga 2016. u župi Uzvišenja svetog Križa Vratišinec u pastoralnom pohodu tijekom kojeg je imao prigodu bolje upoznati kako sama mjesta tako i vjerničku zajednicu naše župe.
Velika nam je čast da je prilikom svog posjeta kapelici u Gornjem Kraljevcu, gdje se sa mještanima pomolio, navratio i u Etno zbirku KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec.
Nakon što smo se zajedno prisjetili kako je to nekad bilo za vrijeme naših mamica, biskup Josip Mrzljak imao je priliku kušati delicije našeg kraja, orehovnjaču te domaće vino. Na kraju druženja predsjednica Mjesnog odbora i KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec” Štefanija Jambrošić, uručila je biskupu prigodan poklon te zahvalila na posjetu.
Za predivan kraj posjeta našeg biskupa udruge župe u suradnji sa župnikom Pavlom Mesarićem održale su kulturni program u domu kulture Vratišinec.