Poštovane članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec", cijenjeni posjetitelji naše web stranice i ljubitelji međimurske kulturne baštine. Ne tako davne 1989. Godine, malo tko je mogao zamisliti da će jedna mala udruga izrasti u ovako snažnu udrugu kao što je naša – Kulturno umjetnička udruga „Društvo žena Gornji Kraljevec“. Ako se samo prisjetimo koliko smo toga zajedničkim snagama napravile, koliko smo pokazale, naučile i sačuvale, onda je to zaista puno za jednu udrugu. Sati sati proba, mnogobrojni nastupi, sve nas je to pokretalo i davalo snage za dalje. Rezultati nisu izostali.

Dana 5. kolovoza održan je 3. KONCERT SAKRALNIH MARIJANSKIH PJESAMA U ŽUPNOJ CRKVI UZVIŠENJA SVETOG KRIŽA U VRATIŠINCU.

Koncert se održan u suradnji sa župnikom, a datum je odabrani s razlogom. U Župnoj crkvi nalazi se slika Gospe Snježne iz 1925. godine, te samim koncertom tj. pjesmom slavimo Blaženu Djevicu Mariju.

Na koncertu je nastupilo 10 pjevačkih skupina: Župni zbor Uzvišenja Sv. Križa Vratišinec, župni zbor „Sveti Marko“ iz Selnice, Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Katruže" Ivanovec, Mješovita pjevačka skupina KUD-a Mačkovec, Udruga žena Sivica, KUD "Mura" Novakovec, KUD "Podturen" KUD "Žiškovec" Pjevački zbor Strahoninec, ŽVS KUU "Društvo žena Gornji Kraljevec" te 2 violinistice / Klara i Adela/i jedna orguljašica /Žana/.

Koncert je započeo službom riječi koju je predvodio župnik Pavao Mesarić, a završio zajedničkom pjesmom svih prisutnih ZDRAVO DJEVO.

Voditeljica koncerta je bila Štefica Jambrošić.

Na koncertu je bio i načelnik Općine Vratišinec gospodin Zdravko Mlinarić i njegova zamjenica gospođa Milena Granatir.

Nakon koncerta je održano zajedničko druženje u Društvenom domu Gornji Kraljevec gdje je za sve sudionike i uzvanike bio je pripremljen domjenak, te su podijeljene zahvalnice pjevačkim skupinama.