Poštovane članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec", cijenjeni posjetitelji naše web stranice i ljubitelji međimurske kulturne baštine. Ne tako davne 1989. Godine, malo tko je mogao zamisliti da će jedna mala udruga izrasti u ovako snažnu udrugu kao što je naša – Kulturno umjetnička udruga „Društvo žena Gornji Kraljevec“. Ako se samo prisjetimo koliko smo toga zajedničkim snagama napravile, koliko smo pokazale, naučile i sačuvale, onda je to zaista puno za jednu udrugu. Sati sati proba, mnogobrojni nastupi, sve nas je to pokretalo i davalo snage za dalje. Rezultati nisu izostali.

9. Smotra međimurske narode nošnje

U organizaciji KUD-a „Žiškovec“ i Zajednice HKUU MŽ 20.11.2016. godine organizirana je 9. Smotra međimurske narodne nošnje „ Kaj se v Međimurju od 1930. do 1940. leta oblečeno nosilo“ s ciljem očuvanja kulturne baštine i tradicije od zaborava.
Nošnju je predstavilo sedam društava uz koje su i članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“ prezentirale nošnju koja se nosila na posebne prigode kao što su blagdani i sveta misa.

Katarina Šimunić i Cela Tkalec nosile su navedenu nošnju Gornjeg Kraljevca, dok je Štefanija Jambrošić koja je opisivala nošnje bila obučena u svakodnevnu odjeću tog perioda.
Članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“ primile su i ove godine pohvale od dvočlane prosudbene komisije u sastavu Smiljane Petr Marčec, muzejske savjetnice i prof. dr. Stjepana Hranjec.