9. Smotra međimurske narode nošnje

U organizaciji KUD-a „Žiškovec“ i Zajednice HKUU MŽ 20.11.2016. godine organizirana je 9. Smotra međimurske narodne nošnje „ Kaj se v Međimurju od 1930. do 1940. leta oblečeno nosilo“ s ciljem očuvanja kulturne baštine i tradicije od zaborava.
Nošnju je predstavilo sedam društava uz koje su i članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“ prezentirale nošnju koja se nosila na posebne prigode kao što su blagdani i sveta misa.

Katarina Šimunić i Cela Tkalec nosile su navedenu nošnju Gornjeg Kraljevca, dok je Štefanija Jambrošić koja je opisivala nošnje bila obučena u svakodnevnu odjeću tog perioda.
Članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“ primile su i ove godine pohvale od dvočlane prosudbene komisije u sastavu Smiljane Petr Marčec, muzejske savjetnice i prof. dr. Stjepana Hranjec.