S prelijepim običajem završavamo još jedan uspješan tjedan. Članice KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec» danas su se vratile ne u prošlo, već i pretprošlo vrijeme, no nikako ne i zaboravljeno.
Jeda lijepi, ali već gotovo zaboravljen običaj «ČEHARA» nekad se u zimsko vrijeme održavao u skoro svakoj kući.
Perje od peradi se skupljalo cijelu godinu.
U kući gdje je bila djevojka čehare su trajale po dva dana.
Pored pjesme i plesa, gazdarica je navek nekaj preprajla za pojesti. To je najčešće bila hladnetina i zdigani kolači. Saka gazdarica se jako trudila, kaj pre joj ne bude hujše kak drugdi.
Često je i čehara bila mjesto rođenja novih ljubavi, koje su ubrzo urodile prosidbom i svadbom.
Nažalost, to se više ne može vratiti, ali može se sačuvati dio onoga što je nekad veselilo ljude.