Poštovane članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec", cijenjeni posjetitelji naše web stranice i ljubitelji međimurske kulturne baštine. Ne tako davne 1989. Godine, malo tko je mogao zamisliti da će jedna mala udruga izrasti u ovako snažnu udrugu kao što je naša – Kulturno umjetnička udruga „Društvo žena Gornji Kraljevec“. Ako se samo prisjetimo koliko smo toga zajedničkim snagama napravile, koliko smo pokazale, naučile i sačuvale, onda je to zaista puno za jednu udrugu. Sati sati proba, mnogobrojni nastupi, sve nas je to pokretalo i davalo snage za dalje. Rezultati nisu izostali.

Odrađena dva nastupa u jednom danu,
najviše govore o predanom radu svih članica KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“

I ove godine članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“ dale su svoj doprinos bogatom i raznovrsnom programu „Porcijunkulova“ koji predstavlja spoj tradicije i modernizma.

Nakon odrađenog „raspjevavanja“ na domaćem terenu, vokalna skupina i dramsko-recitatorska sekcija uputile su se u Vrbovec, gdje su na poziv TZ grada Vrbovca, s kojom surađuju još od 2007. godine, na Ljetnoj pozornici izvele cjelovečernji program spletom međimurskih pjesama, dramskom predstavom i recitacijama.

Uostalom, kako narod kaže, "slika" govori više od tisuću riječi...pa vam ne preostaje ništa drugo nego da zavirite u foto galeriju.

Foto: Ivan Grahovec